Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2011

Σε απόγνωση οι 85 της ΚΟΝΤΙ


Σε συμβολικό αποκλεισμό της Β’ ΒΙΠΕ προχωρούν σήμερα το πρωί οι εργαζόμενοι της πρώην ΚΟΝΤΙ, αντιδρώντας με αυτό τον τρόπο στην απόφαση της εταιρείας, να προχωρήσει σε «λουκέτο» του εργοστασίου στο Βόλο.

Στη συνέχεια θα κατασκηνώσουν με τις οικογένειές τους...
 στον εξωτερικό χώρο του εργοστασίου. Στο μεταξύ, η Διοίκηση της εταιρείας με εξώδικο που απέστειλε στους εργαζόμενους τους καλεί αύριο να συζητήσουν για τις ομαδικές απολύσεις και το οριστικό κλείσιμο του εργοστασίου.Οι εργαζόμενοι αποφάσισαν σε Γενική Συνέλευση να προχωρήσουν σε συμβολικό αποκλεισμό της Β’ ΒΙΠΕ και να μοιράσουν φυλλάδια στους εργαζόμενους των παρακείμενων εργοστασίων, που θα προσέρχονται στις εργασίες τους.

Παράλληλα, αποφάσισαν από σήμερα να κατασκηνώσουν στον εξωτερικό χώρο του εργοστασίου στη Β’ ΒΙΠΕ μαζί με τις οικογένειές τους, ενώ προγραμματίζουν την πραγματοποίηση συναυλίας συμπαράστασης, έχοντας ήδη έρθει σε επικοινωνία με επτά συγκροτήματα από την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη. Η διοίκηση της εταιρείας απέστειλε στους εργαζόμενους δυο εξώδικα. Με το πρώτο ζητά από το Σωματείο τους, να προσέλθει την ερχόμενη Τρίτη, για να συζητήσουν σχετικά με τις ομαδικές απολύσεις και το οριστικό κλείσιμο του εργοστασίου. Με το δεύτερο εξώδικο η εταιρεία διαμαρτύρεται για τον αποκλεισμό της πύλης του εργοστασίου. Πιθανότατα εντός της εβδομάδας να πραγματοποιηθεί στην Αθήνα νέα τριμερής συνάντηση υπό τον υπουργό Εργασίας κ. Γ. Κουτρουμάνη, αίτημα που κατατέθηκε μετά την άκαρπη πρώτη τριμερή στο υπουργείο