Τρίτη 13 Μαρτίου 2012

Δύο παράνομες κεραίες κινητής τηλεφωνίας στο κέντρο του Βόλου



Σαν μανιτάρια έχουν ξεφυτρώσει στην καρδιά του πολεοδομικού ιστού του Βόλου εγκαταστάσεις κεραιών κινητής τηλεφωνίας.

Ενώ μεθαύριο, 15 Μαρτίου, εκπνέει το τελεσίγραφο που έχει απευθύνει ο Δήμος Βόλου σε εταιρίες κινητής τηλεφωνίας για απομάκρυνση παράνομων κεραιών, κάτοικοι...
 σε άλλες γειτονιές περιμένουν πότε θα εκλείψει ο κίνδυνος, όπως λένε, για την υγεία τους από τις εκπομπές εγκαταστάσεων που βρίσκονται δίπλα τους και σε απίθανα σημεία.

Αναφορά για κατασκευή κεραίας, στην οδό Ογλ και Κονταράτου, έστειλαν πολίτες στην Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ). Για την κεραία δεν βρέθηκε εκδοθείσα άδεια στα αρχεία της υπηρεσίας, όπως ενημερώθηκε πολίτης που προχώρησε στην καταγγελία.

Τεχνικό κλιμάκιο του Περιφερειακού Γραφείου Θεσσαλονίκης της ΕΕΤΤ διενήργησε αυτοψία στις 12 Σεπτεμβρίου 2011. Σύμφωνα με το αποτέλεσμα της αυτοψίας, στην πρόσοψη του κτιρίου όπου στεγάζεται το κατάστημα «Public» στην οδό Ογλ 28 και Κονταράτου, στο Βόλο, εντοπίστηκε κατασκευή διαφημιστικής πινακίδας σχήματος κύβου, από την οποία διαπιστώθηκαν εκπομπές σημάτων σε συχνότητες, οι οποίες ανήκουν σε φάσμα που έχει απονεμηθεί στην εταιρεία Cosmote. Η υπηρεσία ενημέρωσε ότι κίνησε τις προβλεπόμενες από την κείμενη νομοθεσία ενέργειες.

Δεύτερη καταγγελία απεστάλη στην ΕΕΤΤ για κατασκευή κεραίας στην οδό Κ. Καρτάλη 68 και Ερμού, για την οποία επίσης δεν βρέθηκε εκδοθείσα άδεια, αλλά όπως ενημέρωσε η εταιρία έχει κατατεθεί από την εταιρία WIND τυποποιημένη δήλωση κατασκευής κεραίας σταθερής ασύρματης πρόσβασης.

Για τις συγκεκριμένες κατασκευές κεραιών, όπως σημειώνει, δεν απαιτείται η χορήγηση άδειας, σύμφωνα με απόφαση της ΕΕΤΤ. Ωστόσο μετά την αναφορά τεχνικό κλιμάκιο του Περιφερειακού Γραφείου Θεσσαλονίκης διενήργησε αυτοψία στις 12 Σεπτεμβρίου 2011.
Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της αυτοψίας, στην οδό Κ. Καρτάλη και συγκεκριμένα στην πρόσοψη καταστήματος με την επωνυμία «Γερμανός» εντοπίστηκε κατασκευή φωτεινής επιγραφής από την οποία διαπιστώθηκε εκπομπή σημάτων στο φάσμα συχνοτήτων που έχει απονεμηθεί στην εταιρία Cosmote.