Τρίτη 13 Μαρτίου 2012

Μπαράζ διαρρήξεων σε σχολεία του Βόλου


Αγνωστοι εισήλθαν στο 1ο Ειδικό Δ.Σ. Ν. Ιωνίας και στα 4ο - 13ο Νηπιαγωγεία Ν. Ιωνίας

Μπαράζ διαρρήξεων πραγματοποιήθηκε πιθανώς το βράδυ της Κυριακής σε μία σειρά σχολείων στη Ν. Ιωνία. Στις δύο περιπτώσεις, δηλαδή στο 1ο Ειδικό Δημοτικό Ν. Ιωνίας και...
 στα 4ο -13ο Νηπιαγωγεία οι δράστες εισήλθαν στο χώρο και στην πρώτη περίπτωση πήραν ως λεία τους τον ηλεκτρονικό υπολογιστή του Διευθυντή.

Υπήρξε όμως και τρίτη περίπτωση στο 10ο Δημοτικό Ν. Ιωνίας, όπου ευτυχώς λειτούργησε ο συναγερμός και οι δράστες έφυγαν άπραγοι. Η έξαρση όμως των διαρρήξεων σε σχολικά συγκροτήματα έχει αναστατώσει εκπαιδευτικούς, γονείς και μαθητές που δεν μπορούν να διανοηθούν το μέγεθος της εγκληματικότητας.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ:Δήμητρα Παλαιοδημοπούλου

Σύμφωνα με τον Διευθυντή της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας κ. Γιάννη Παπαϊωάννου οι διαρρήξεις κατά πάσα πιθανότητα σημειώθηκαν το βράδυ της Κυριακής, αλλά έγιναν αντιληπτές χθες το πρωί όταν πήγαν οι δάσκαλοι στα σχολεία τους.

Έτσι, άγνωστοι δράστες που εικάζεται πως είναι συμμορία έβαλαν στο στόχαστρο σχολεία της Ν. Ιωνίας. Τα σχολεία που διέρρηξαν ήταν το 1ο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Ν. Ιωνίας και τα 4ο- 13ο Νηπιαγωγεία Ν. Ιωνίας, χωρίς ωστόσο να έχει γίνει γνωστή η σειρά της επίθεσης.

Ειδικότερα οι διαρρήκτες παραβίασαν την κεντρική πόρτα του 1ου Ειδικού Δημοτικού Σχολείου στη Ν. Ιωνία και την πόρτα του γραφείου του Διευθυντή. Από κει πήραν τον ηλεκτρονικό υπολογιστή, το πληκτρολόγιο και τη συσκευή DVD.

Δεύτερο «θύμα» των αγνώστων ήταν τα 4ο - 13ο Νηπιαγωγεία Ν. Ιωνίας όπου εκεί παραβιάστηκε η πόρτα του γραφείου, με τους διαρρήκτες να ψάχνουν για συσκευές. Αναστάτωσαν το γραφείο, πετώντας τριγύρω φακέλους και έγγραφα, ωστόσο δεν πήραν κάτι ως λεία τους.

Φθηνά τη γλύτωσε όμως το 10ο Δημοτικό Σχολείο Ν. Ιωνίας, όπου σύμφωνα με τον κ. Παπαϊωάννου οι δράστες προσπάθησαν να εισέλθουν στο χώρο, ευτυχώς όμως σήμανε ο συναγερμός και οι δράστες έφυγαν άπρακτοι.

Οι Διευθυντές των σχολείων ενημέρωσαν χθες τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας αλλά και στις αστυνομικές αρχές, προκειμένου να ξεκινήσει η διαδικασία για τη λήψη αποτυπωμάτων.

Ο κ. Παπαϊωάννου εξέφρασε την αγωνία του και την αναστάτωσή του για τα περιστατικά αυτά, μιας και μέσα σε ένα μόλις μήνα έχουν καταγραφεί κι άλλες διαρρήξεις σχολείων. Σημείωσε πως πρέπει να ληφθούν άμεσα μέτρα για την προστασία των σχολικών κτηρίων, τόνισε όμως πως αυτό θα πρέπει να το αποφασίσουν οι αρμόδιοι φορείς, οι οποίοι θα βρουν τις κατάλληλες λύσεις για την πάταξη του φαινομένου.

Ωστόσο οι γονείς των μαθητών εκφράζουν έντονη ανησυχία για τα φαινόμενα εγκληματικότητας, επισημαίνοντας πως το κράτος πρέπει να λάβει μέτρα. Σχολιάζουν πως είναι εντελώς απαράδεκτο τα σχολεία να γίνονται βορά διαρρηκτών για μερικούς ηλεκτρονικούς υπολογιστές και μια τηλεόραση.