Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2011

Σημαντική σύλληψη εμπόρου ναρκωτικών στο Βόλο


Ναρκωτικά συνολικής εμπορικής αξίας 202.000 ευρώ θα έριχνε στην αγορά της Μαγνησίας 28χρονος Αλβανός μεγαλέμπορος ναρκωτικών που συνελήφθη χθες βράδυ από άνδρες του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Βόλου σε μια καλοσυντονισμένη επιχείρηση.

Κατασχέθηκαν χιλιάδες δόσεις ηρωίνης και...
 κοκαΐνης καθώς και μεγάλες ποσότητες χασίς, όπως και πλαστά χαρτονομίσματα αλλά κι ένα όπλο.Η σύλληψη έγινε χθες αργά τη νύχτα στην Πλατεία Ελευθερίας καθώς τα σημείο που είχε αρχικά δοθεί το ραντεβού κι έγινε η αγοραπωλησία ναρκωτικών με αστυνομικό που έπαιζε το ρόλο του αγοραστή σε αγροτική περιοχή της Ν. Αγχιάλου θα έθετε σε κίνδυνο την επιχείρηση.

Όπως ανέφερε σε σημερινή συνέντευξη Τύπου ο Αστυνομικός Διευθυντής Μαγνησίας Δ. Κατσίκας, χθες αργά το απόγευμα σε επαρχιακό δρόμο στην Αγχίαλο είχε κλειστεί ραντεβού με το δράστη όπου παρουσιάστηκε αστυνομικός ως υποψήφιος αγοραστής προκειμένου να αγοράσει 5.289γρ χασίς και 265γρ. ηρωίνης έναντι 10.000 ευρώ. Η συναλλαγή έγινε με προσημειωμένα χαρτονομίσματα, ωστόσο επειδή ήταν πολύ επικίνδυνο το σημείο εκείνο για να γίνει η σύλληψή του υπήρξε παρακολούθηση του δράστη ο οποίος τελικά συνελήφθη στην Πλατεία Ελευθερίας. Στη συνέχεια σε κατ’ οίκον έρευνα που έγινε στο σπίτι στην Αγχίαλο που έμενε ο 28χρονος μαζί με έναν 22χρονο ομοεθνή του ο οποίος και αναζητείται, βρέθηκαν άλλα 5.798γρ χασίς και 274γρ. κοκαΐνης, ένα πιστόλι τύπου TOKAREV πέντε φυσίγγια πέντε πλαστά χαρτονομίσματα των 50 ευρώ τρία κινητά τηλέφωνα και μία ηλεκτρονική ζυγαριά. Επίσης στο Ι.Χ. του 28χρονου μάρκας Seat Toledo βρέθηκε ακόμη μία ποσότητα χασίς βάρους 1.060γρ.. Να σημειωθεί ότι ο δράστης πάνω του αλλά και στο σπίτι είχε συνολικά 5.330 ευρώ ποσό προερχόμενο από τη διακίνηση ναρκωτικών. Τα ναρκωτικά και το Ι.Χ. κατασχέθηκαν ενώ σήμερα το πρωί σε αγροτική περιοχή της Αγχιάλου σε σημείο «καβάτζα» βρέθηκαν άλλο 1,5κιλό χασίς και μια ηλεκτρονική ζυγαριά. Η έρευνα συνεχίζεται από άντρες του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Βόλου.

Συνολικά κατασχέθηκαν περίπου 13,5κιλά χασίς τα οποία στοιχίζουν περίπου 130.000 ευρώ, 265 γρ. ηρωίνης τα οποία αντιστοιχούν σε 2.650 δόσεις οι οποίες στοιχίζουν περίπου 53.000 ευρώ και 274γρ. κοκαΐνης τα οποία αντιστοιχούν σε 274 δόσεις οι οποίες στοιχίζουν περίπου 27.450 ευρώ. Πρόκειται για μια σημαντική επιτυχία της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μαγνησίας και η υπόθεση είναι από τις μεγαλύτερες του 2011. Ο δράστης πάντως, αν δρούσε τα τελευταία τουλάχιστον τρία χρόνια στην περιοχή, και βρίσκεται νόμιμα στη χώρα, διέφευγε της σύλληψης καθώς κινούνται ιδιαίτερα έξυπνα, όπως ανέφερε ο κ. Κατσίκας