Σάββατο 31 Δεκεμβρίου 2011

Χωρίς ασφάλιση δώδεκα εργαζόμενοι του Νοσοκομείου


Από τη μια περιπέτεια στην άλλη εισέρχονται οι δώδεκα Stage του Νοσοκομείου Βόλου. Αν και επαναπροσελήφθησαν μετά από απόφαση του Πρωτοδικείου Βόλου στο τέλος Σεπτεμβρίου στο Αχιλλοπούλειο, παραμένουν ωστόσο τους δύο τελευταίους μήνες χωρίς ιατροφαρμακευτική κάλυψη τη στιγμή που από το μισθό τους παρακρατείται το αντίστοιχο ποσό...


Δώδεκα εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο Βόλου με πρόγραμμα Stage αποχώρησαν από την εργασία τους στις αρχές του 2011 και κινήθηκαν δικαστικά ζητώντας την επαναπρόσληψή τους, καθώς όπως επεσήμαναν κάλυπταν πάγιες και διαρκείς ανάγκες.

Το Πρωτοδικείο Βόλου τον Αύγουστο εξέδωσε θετική προς τους Stage απόφαση, με την οποία καλούσε το Νοσοκομείο να προσλάβει τους εργαζομένους στις θέσεις τους.

Σύμφωνα με τους Stage η επαναπρόσληψή τους καθυστέρησε, ενώ η Διοίκηση του Νοσοκομείου είχε κινηθεί αναλόγως μιας και δεν μπορούσε το Νοσοκομείο να προσλάβει εργαζομένους και είχε ζητηθεί διευκρίνιση από τις ανώτερες αρχές.

Εν τέλει στο τέλος Σεπτεμβρίου οι δώδεκα εργαζόμενοι επέστρεψαν στο χώρο εργασίας τους με μεγάλη ικανοποίηση, όμως οι περιπέτειές τους δεν τελείωσαν.

Όπως επισημαίνει η ομάδα των εργαζομένων, ενώ παρακρατείται από τον μισθό τους το 6.87% για ιατροφαρμακευτική κάλυψη, δεν έχουν τη δυνατότητα να θεωρήσουν τα βιβλιάριά τους και δεν μπορούν να έχουν δωρεάν περίθαλψη.

Αυτό γίνεται καθώς, όπως υποστηρίζουν σε ανακοίνωσή τους, το Νοσοκομείο δεν αποστέλλει στο ΙΚΑ την απαραίτητη βεβαίωση πως οι εργαζόμενοι υπηρετούν στο Νοσοκομείο και αυτό έχει άμεσο αντίκτυπο στις ιατρικές παροχές τους.

«Εργαζόμαστε στον τομέα της υγείας και μας αρνούνται το αυτονόητο, την ιατροφαρμακευτική μας περίθαλψη. Όπως επίσης έχουμε χάσει το δικαίωμα να δηλώσουμε ασθένεια και να λείψουμε με αναρρωτική άδεια, γιατί όπως ισχυρίζεται η διοίκηση δεν δικαιούμαστε τέτοιου είδους άδεια γιατί είμαστε «προσωρινά» εργαζόμενοι και δεν ανήκουμε στον φορέα του Νοσοκομείου, αλλά κάπου αλλού…» σημειώνουν χαρακτηριστικά οι εργαζόμενοι.

Εκείνο που ζητούν είναι να τους αντιμετωπίσει η Διοίκηση όπως και το μόνιμο προσωπικό και να μπορούν να έχουν πρόσβαση όπως όλοι οι εργαζόμενοι στην περίθαλψη.

Να σημειωθεί πως στις 19 Ιανουαρίου 2012 θα εξεταστεί η ανάκληση ασφαλιστικών μέτρων του Νοσοκομείου για την υπόθεση των Stage, ενώ σύμφωνα με τους εργαζομένους στις 20 Ιανουαρίου θα γνωρίζουν εάν θα επιστρέψουν στη δουλειά τους ή θα απολυθούν.

Taxydromos.gr