Σάββατο 31 Δεκεμβρίου 2011

Πρόστιμο 2.000 ευρώ σε εργολάβο




Πρόστιμο ύψους 2.000 ευρώ επιβλήθηκε μετά από απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής σε εργολάβο οικοδομών, μέλος της ομάδας πλειοψηφίας του Δήμου Βόλου και Τοπικό Σύμβουλο Αγ. Βλασίου, ο οποίος.....
 και τον Σεπτέμβριο καρατόμησε τρία αιωνόβια κυπαρίσσια που αποτελούσαν μέρος συστάδας σε πεζόδρομο επί της Λ. Δημοκρατίας και συγκεκριμένα στη θέση «Ντερέμπασι» στην Αγριά προκειμένου να προβεί στην ανέγερση οικοδομής για λογαριασμό ιδιοκτήτη.

Ειδικότερα ο συγκεκριμένος εργολάβος για να εκτελέσει τις εργασίες του είχε λάβει μεν άδεια κοπής 15 δέντρων, μετά από σχετική αίτηση στη Δ/ση Πολεοδομίας (Λοιπές Δημοτικές Ενότητες) και γνωμοδότηση της ΕΠΑΕ ωστόσο κατά την έναρξη των εργασιών είχε προχωρήσει αρχικά στην κοπή τριών δέντρων, που βρίσκονταν σε κοινόχρηστο χώρο (πεζοδρόμιο), για τα οποία δεν είχε δοθεί η παραμικρή άδεια.


Μετά από την άμεση αντίδραση των κατοίκων της περιοχής οι οποίοι και ειδοποίησαν τις αρχές για το περιστατικό παρενέβη ο τοπικός Αντιδήμαρχος Νίκος Στόικος, ο Αντιδήμαρχος Πρασίνου Χαράλαμπος Τσαμπάζης καθώς και ο Αντιδήμαρχος Πολεοδομίας Νίκος Μόσχος, με τον τελευταίο μάλιστα να δίνει εντολή να διακοπούν άμεσα οι εργασίες, όπως και έγινε, και να τονίζει πως θα επιβληθεί πρόστιμο στον εργολάβο.

Taxydromos.gr