Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2011

Από 1η Απριλίου θα ισχύσει η νέα Κανονιστική



Μόνο με της ψήφους της πλειοψηφίας και της ήσσονος μειοψηφίας πέρασε από το χθεσινό δημοτικό συμβούλιο η κανονιστική απόφαση των κοινοχρήστων χώρων, που αποτελεί καρπό πολύμηνης διαβούλευσης και θα ισχύσει από 1ης Απριλίου του 2012....


Όπως τόνισε στην εισήγησή του ο αντιδήμαρχος Πολεοδομίας Ν. Μόσχος τόνισε ότι πρόκειται για δραστικές προτάσεις που θα λύσουν χρόνια προβλήματα. Η έγκριση των εξωτερικών χώρων των καταστημάτων θα δίδεται από την ΕΠΑΕ με τελικό στόχο να καταργηθούν τα πλαστικά που κυριαρχούν. Σε ότι αφορά την περιοχή της Αγριάς αρχική πρόθεση της Δημοτικής Αρχής, ανέφερε ο Ν. Μόσχος, ήταν να μείνει διάδρομος από την πλευρά της θάλασσας, στην Αγριά, αλλά μετά την καθολική αντίδραση των καταστηματαρχών προβλέπεται να ισχύει μόνο κάθετος διάδρομος ανάμεσα στα τραπεζοκαθίσματα.Ο σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας Τέλης Δουλόπουλος τόνισε ότι λείπει η σοβαρότητα από την πρόταση, υπάρχει προχειρότητα και εκτίμησε ότι έπρεπε να δοθεί περισσότερος χρόνος για να ληφθούν οι αποφάσεις για το μέλλον. Ο σύμβουλος της ΛΑΣ Απ. Ριζόπουλος τόνισε ότι έγινε η προσπάθεια, γιατί καταπατούνται κοινόχρηστοι χώροι και πρόσθεσε ότι οι κάτοικοι της πόλης πρέπει να χρησιμοποιούν τους κοινόχρηστους χώρους. Τέλος, τάχθηκε κατά της ενοικίασης του αιγιαλού, ώστε καταστήματα να τοποθετούν ομπρέλες και ψήφισε λευκό. Ο Μαργ. Πατσιαντάς επισήμανε ότι απαιτείται η τήρηση της κανονιστικής απόφασης και γι αυτό θα πρέπει να υπάρχει αστυνόμευση αλλά κι οι επαγγελματίες να δείξουν ότι είναι συνειδητοί. Κλείνοντας, ο δήμαρχος Βόλου Πάνος Σκοτινιώτης δήλωσε ότι η Δημοτική Αρχή δεν θα αγνοήσει την προστασία του κοινόχρηστου χώρου και δεν θα αποφασίσουν οι καταστηματάρχες πόσα τραπεζοκαθίσματα θα αναπτύξουν, καθώς την ευθύνη την έχει το Δ.Σ. Ψηφίζουμε ρυθμίσεις που είναι καρπός διαβούλευσης, έγινε σοβαρή και υπεύθυνη δουλειά και πρέπει να ψηφιστεί για να διασφαλιστεί και η εφαρμογή της, ανέφερε.

Οι ποδηλατόδρομοι

Εγκρίθηκε χθες κατά πλειοψηφία και το πρωτόκολλο οριστικής παραλαβής του έργου των ποδηλατόδρομων του Βόλου. Όπως ανέφερε μεταξύ άλλων ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Φώτης Λαμπρινίδης η ομάδα εργασίας θα φέρει μελέτη, αξιοποιώντας και την υπάρχουσα για να γίνουν βελτιωτικές παρεμβάσεις, με μικρό κόστος.

Η επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας κ. Ζ. Μακρή τόνισε ότι δεν υπήρχε χρονικό περιθώριο ολοκλήρωσης του έργου γιατί έμεινε ημιτελές, οι σύμβουλοι δεν είχαν το χρόνο να τοποθετηθούν επαρκώς, αλλά υπήρχε η πίεση της απορρόφησης των χρημάτων, ενώ ο δημοτικός σύμβουλος της ΛΑΣ κ. Απ. Ριζόπουλος δήλωσε ότι η παράταξή του το καταψηφίζει γιατί θα παραληφθεί ένα έργο που δεν είναι ασφαλές. Τέλος θετικά ψήφισε η παράταξη «Δρόμοι Συνεργασίας» με τον επικεφαλής κ. Μ. Πατσιαντάς, να ζητά να συσταθεί ομάδα μελέτης για το έργο.