Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2011

Παρουσιάστηκε ο νέος εκπαιδευτικός ραδιοφωνικός σταθμός



Το πρωτοποριακό σχολικό εγχείρημα του εκπαιδευτικού ραδιοφωνικού σταθμού, το οποίο χρειάστηκε περίπου δύο χρόνια για να υλοποιηθεί και να ολοκληρωθεί, παρουσιάστηκε σήμερα από τους καθηγητής του 2ου ΕΠΑΛ και 1ου ΣΕΚ Ν. Ιωνίας.

Όπως τονίστηκε, o....
 Εκπαιδευτικός Ραδιοφωνικός Σταθμός, αποτελεί μέρος του Εργαστηρίου Οπτικοακουστικών Συστημάτων το οποίο διαθέτει τον απαιτούμενο εξοπλισμό για την υλοποίηση των ασκήσεων του αναλυτικού προγράμματος της ειδικότητας «Ηλεκτρονικών Συστημάτων Επικοινωνιών», ενώ έχουν δημιουργηθεί χώροι για το ραδιοφωνικό στούντιο, αίθουσα παραγωγής, ενώ υπάρχουν αναπτυγμένα μηχανήματα ακόμη και για live ομιλίες ή συναυλίες.


Να σημειωθεί ότι οι εργασίες που απαιτήθηκαν (τοιχοποιίας κουφώματα, ηχομονώσεις, μηχανήματα κλπ), κόστισαν περίπου 10.000 €, έξοδα που διατέθηκαν από τη Σχολική Επιτροπή. Ωστόσο εμπόδιο στο όνειρο των μαθητών καθίσταται το θέμα της παραχώρησης συχνότητας του σταθμού, καθώς έγινε μια πρώτη προσπάθεια στη Διεύθυνση Μεταφορών - Συγκοινωνιών και η απάντηση ήταν αρνητική. Όπως δήλωσαν και στους καθηγητές δεν προβλέπεται, από τη νομοθεσία, ραδιοφωνικός σταθμός για εκπαιδευτική χρήση. Τόσο οι μαθητές όμως όσο και οι καθηγητές είναι αποφασισμένοι να συνεχίσουν την προσπάθεια, καθώς είναι πολύ μεγάλο το ενδιαφέρον άλλων σχολείων για εκδηλώσεις και συναυλίες οι οποίες θα εκπέμπουν μέσα από τον συγκεκριμένο εκπαιδευτικό ραδιοφωνικό σταθμό