Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2011

Έξι συλλήψεις για διακίνηση ναρκωτικών στο Βόλο



Θεωρούνται μέλη κυκλώματος διακίνησης κάθε είδους ναρκωτικών ουσιών

Τρεις Αλβανοί πολίτες, μια Βουλγάρα και δύο Έλληνες, συνελήφθησαν τα ξημερώματα του Σαββάτου από τη Λιμενική Αστυνομία για κατοχή 214 γραμ. χασίς, 4,2 γραμ. ηρωίνης, 4,1 γραμ. κοκαΐνης, δέκα ναρκωτικά χάπια και μια...
σιδηρογροθιά.


Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν σήμερα ο διοικητής της 4ης Περιφερειακής Διοίκησης Λιμενικού Σώματος, πλοίαρχος Θεόδ. Κλιάρης και ο υπολιμενάρχης και αναπληρωτής Λιμενάρχης Βόλου Κώστας Γανωτής, εκτίμησαν ότι οι συλληφθέντες είναι μέλη κυκλώματος διακίνησης κάθε είδους ναρκωτικών ουσιών, ενώ υπάρχουν στοιχεία και για τους διακινητές που προμήθευαν με ναρκωτικά τα «βαποράκια».


«Ύποπτες κινήσεις»
Η παρέα μετακινούνταν με αυτοκίνητο στο κέντρο του Βόλου και έκαναν ύποπτες κινήσεις, κάτι που έπεσε στην αντίληψη των λιμενικών. Μετά από πολύωρη επιχείρηση (από το απόγευμα της Παρασκευής μέχρι τα ξημερώματα του Σαββάτου) και καταδίωξη 30 λεπτών στην οδό Αναλήψεως, οι λιμενικοί συνέλαβαν τα έξι άτομα, που κατηγορούνται για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.


Οι λιμενικοί κατέσχεσαν ακόμη χρηματικό ποσό 225 €, έξι κινητά τηλέφωνα και το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν, μάρκας Toyota Celica, ιδιοκτησίας Αλβανού.


Όλα ξεκίνησαν από τη σύλληψη ενός 20χρονου Έλληνα στρατιώτη, στη χερσαία ζώνη του λιμανιού, διότι παρουσιάστηκε σε προκαθορισμένο ραντεβού για πώληση 5,8 γραμ. χασίς. Στη συνέχεια, κλείστηκαν νέα ραντεβού και συνελήφθησαν ένας 25χρονος Βολιώτης, ιδιωτικός υπάλληλος, που πρόβαλε αντίσταση, ενώ είχε στην κατοχή του 26,2 γρ. χασίς.

Τέλος, εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν στο αυτοκίνητο αλλοδαπού, ένας 19χρονος Αλβανός για 10,8 γραμ. χασίς, δύο ομοεθνείς του 22 και 24 χρονών (οικοδόμοι όλοι) και μια 19χρονη Βουλγάρα (άνεργη), γιατί στο αυτοκίνητο βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 21 δόσεις ηρωίνη, δύο ποσότητες χασίς 4,3 γραμ., δέκα χάπια Ecstasy και μια σιδηρογροθιά.
Ακολούθησε έρευνα στο σπίτι του 22χρονου Αλβανού, όπου βρέθηκε ποσότητα 73 γραμ. χασίς και ποσό 225 €, αλλά και στο σπίτι του 24χρονου αλλοδαπού (που έχει απασχολήσει τις αρχές για πλαστά χαρτονομίσματα και ναρκωτικά) που βρέθηκε ποσότητα χασίς 94,3 γραμ., ποσότητα άγνωστης λευκής σκόνης 4,1 γραμ. και μια πίπα για χρήση κάνναβης.
Οι πέντε άνδρες θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα σήμερα, ενώ η 19χρονη αλλοδαπή αφέθηκε ελεύθερη με περιοριστικούς όρους.