Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2011

Απέτρεψαν κλοπές οι περιπολίες στα Κάτω Λεχώνια


Εμπόδιο στη δράση διαρρηκτών αποτελεί η δραστηριοποίηση, εδώ και δύο μήνες, της Εθελοντικής Ομάδας Προστασίας που συγκροτήθηκε στα Κάτω Λεχώνια.
Όπως δήλωσε στο Δίκτυο Θεσσαλίας της ΕΡΑ, το μέλος της Ομάδας, κ....
Θοδωρής Παπαδόπουλος, στο διάστημα αυτό, έχουν αναφερθεί στην Αστυνομία, 15 περίπου περιπτώσεις αυτοκινήτων που κινούνταν στην περιοχή και κρίθηκαν ως ύποπτα. Δύο από τα αυτοκίνητα αυτά, που στο σύνολό τους έφεραν ξένες πινακίδες, διαπιστώθηκε ότι είχαν εμπλοκή σε παραβατικές ενέργειες.

Όπως διευκρίνισε πάντως, ο κ. Παπαδόπουλος, αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να ενοχοποιούμε συλλήβδην, τους αλλοδαπούς που ζουν και εργάζονται στα Κάτω Λεχώνια, σε αγροτικές – κυρίως – εργασίες, καθώς διατυπώθηκαν τέτοιοι φόβοι. Πρόσθεσε δε, ότι λόγω του θορύβου που υπήρξε, οι παραγωγοί που απασχολούν αλλοδαπούς στις εργασίες τους, προχώρησαν σε ελέγχους για τη νομιμότητά τους.

Αξίζει να σημειωθεί πως αυτή τη στιγμή, η Ομάδα Προστασίας Κάτω Λεχωνίων αριθμεί περί τα 80 μέλη (από τα 30 που ξεκίνησαν την πρωτοβουλία) και ως εκ τούτου υπάρχει η δυνατότητα για τη συγκρότηση δύο ομάδων περιπολίας κάθε βράδυ. Οι περιπολίες αυτές, πρόκειται να συνεχιστούν και κατά τη διάρκεια του χειμώνα, ίσως σε ακόμη πιο οργανωμένη βάση, αφού η μέχρι τώρα εμπειρία έδειξε ότι υπάρχουν αποτελέσματα. Ωστόσο, όπως είπε ο κ. Παπαδόπουλος, απώτερος στόχος είναι η επανασύσταση του Αστυνομικού Σταθμού Κάτω Λεχωνίων και προς αυτή την κατεύθυνση θα αναληφθούν πρωτοβουλίες στο άμεσο μέλλον.