Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2011

ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ: Το πραξικόπημα της ΔΕΘ


ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΜΕΛΩΝ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ ΑΓΩΝΑ «ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΗ ΚΡΙΣΗ ΤΟΥΣ»

Ενόψει της μεγάλης κινητοποίησης και διαδήλωσης στην Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, καταγγέλλουμε το πραξικόπημα στο blog των διοδίων (www.oxidiodia.gr) στο οποίο παρά τις αποφάσεις των τοπικών συνελεύσεων για συμμετοχή μας στην ανεξάρτητη εργατική συγκέντρωση στην Καμάρα αναρτήθηκε σήμερα (Παρασκευή 9/9) ότι το κίνημα μας θα «συγκεντρωθεί στον Λευκό Πύργο»....


Προφανώς, η πίεση των αστικών ΜΜΕ και της μικροαστικής κοινής γνώμης, είναι ισχυρή και έκανε τους πραξικοπηματίες μέσα στο κίνημά μας να αφαιρέσουν από το κείμενο καλέσματος την πρόταση για την ανεξάρτητη εργατική συγκέντρωση.
Eπιπλέον, μετέτρεψαν τον υπέρτιτλο του κινήματός μας «ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ ΑΓΩΝΑ», σε επιτροπές αγώνα. Αφαίρεσαν τις καθιερωμένες τοπικές συνελεύσεις μας που ήταν μόνιμα αναρτημένες και τις υποκατέστησαν με την ένδειξη ότι επιτροπές γίνονται κατόπιν ανάρτησης.
Αναρτήσαμε κείμενα και «κατέβηκαν» αυθαίρετα και αντιδημοκρατικά, παραβιάζοντας τις αρχές τους κινήματός μας, αφαιρώντας τα δικαιώματα πρόσβασης στο blog.
Δηλώνουν ως τηλέφωνα επικοινωνίας για την ΔΕΘ μέλη του κινήματος μη εκλεγμένα από τις κατά τόπους συνελεύσεις.
Ζητήσαμε να αφαιρεθούν τα ονόματά μας από τα στοιχεία επικοινωνίας του blog προκειμένου να διαχωρίσουμε τη θέση μας από το πραξικόπημα αλλά χρειάζεται έντυπο «Δεν συμμετέχω».


Η θεαματική υποχώρηση από τις αρχές του κινήματός μας με τις οποίες δώσαμε και συνεχίζουμε να δίνουμε τους αγώνες στο δρόμο, παραβιάζονται ασύστολα από ένα αυτόκλητο συντονιστικό της Αθήνας με προσεκτικά επιλεγμένους δήθεν αντιπροσώπους.

Οι αποφάσεις του 3ου πανελλαδικού μας που παραμένουν αναρτημένες στο blog εκθέτουν τους πραξικοπηματίες που μέσα σε μια νύχτα υποκατέστησαν τις τοπικές συνελεύσεις, και τις αποφάσεις τους μεταβάλλοντας αυθαίρετα τον τόπο συγκέντρωσης στη διαδήλωση της ΔΕΘ.

Καλούμε όλους τους συναγωνιστές και συναγωνίστριες να υλοποιήσουν τις αποφάσεις των συνελεύσεών τους και να συμμετάσχουν στην ανεξάρτητη εργατική συγκέντρωση της ΔΕΘ στις 10/9, στις 6.00 μμ στην Καμάρα. Δεν θα πληρώσουμε την κρίση τους. Kάτω η κυβέρνηση ΠAΣOK, κάτω οι κλεπταποδόχοι των ληστρικών εταιριών. Έξω η Tρόικα, το ΔNT και η EE.


Μέλη των Επιτροπών Αγώνα «ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΗ ΚΡΙΣΗ ΤΟΥΣ»
Μέλη του Πανελλαδικού Συντονιστικού από:
Αθήνα & Στερεά Ελλάδα, Βόρεια Προάστια, Εξάρχεια, Καισαριανή-Βύρωνας, Βοιωτία, Δυτική Αθήνα-Ελευσίνα, Πελοπόννησο, Δυτική Ελλάδα-Πάτρα, Μαγνησία, Λάρισα, Βόρεια Ελλάδα-Θεσσαλονίκη