Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2011

Δεν έστειλαν τα παιδιά τους στο Δημοτικό Σχολείο Άνω Λεχωνίων ζητώντας συνοδό


Δεν έστειλαν τα παιδιά που φοιτούν στο Δημοτικό Σχολείο Άνω Λεχωνίων σήμερα οι γονείς του Αγίου Βλασίου διαμαρτυρόμενοι τόσο για την έλλειψη συνοδού όσο και για το γεγονός ότι δεν εξυπηρετούνται όπως θα έπρεπε από το υπεραστικό ΚΤΕΛ.

Η απόφαση ελήφθη χθες βράδυ κατά...
 τη συνεδρίαση του Τοπικού Συμβουλίου και σήμερα απέστειλαν σχετικό έγγραφο με τα αιτήματά τους στον αντιδήμαρχος Αγριάς και Αρτέμιδας Νίκο Στόικο. Εκείνος από την πλευρά του επισημαίνει ότι το θέμα του συνοδού μπορεί να καλυφθεί για την ώρα εθελοντικά από κάποιο γονιό στην αναχώρηση των παιδιών το πρωί από το χωριό και στην άφιξή τους στο σχολείο από έναν εκπαιδευτικό. «Η νομοθεσία δεν προβλέπει συνοδό, όμως ο δήμος θα μπορούσε να δει αυτό το θέμα όταν έλθουν τα άτομα που θ’ απασχοληθούν μέσω του προγράμματος Κοινωνικής Εργασίας».

Οι κάτοικοι ζητούν στο χωριό να πάει αστική συγκοινωνία και ο κ. Στόικος τους παρότρυνε ν’ αποστείλουν σχετικό αίτημα στο Αστικό ΚΤΕΛ να επεκτείνει τη γραμμή του πέντε που φθάνει σήμερα μέχρι τα Άνω Λεχώνια. Σε ότι αφορά τους μαθητές τόσο από το δημοτικό όσο και από το Γυμνάσιο των Α. Λεχωνίων, αυτοί επιστρέφουν σπίτι τους με το δρομολογιο του υπεραστικού ΚΤΕΛ στις 2 το μεσημέρι, ενώ τα παιδιά του δημοτικού που τελειώνουν τα μαθήματα νωρίτερα, απασχολούνται από δύο εκπαιδευτικούς κάνοντας τα μαθήματά τους. «Ας μην δαιμονοποιούμε το πρόβλημα, ειδικά με το θέμα των συνοδών. Μπορούν οι γονείς να προσφέρουν εθελοντικά τις υπηρεσίες τους για το καλό των παιδιών τους» τόνισε ο κ. Στόικος.

Θέμα συνοδού θέτουν και οι γονείς των παιδιών που φοιτούν σε δημοτικά σχολεία της Ν. Ιωνίας και διαμένουν στις Γλαφυρές. Όπως πάντως ανέφερε και ο διευθυντής Α’θμιας Εκπαίδευσης Γ. Παπαϊωάννου η νέα εγκύκλιος το υπουργείου αναφέρει ότι οι μαθητές θα πρέπει πρώτα να εξυπηρετηθούν με τη χρήση των μέσων μαζικής μεταφοράς της περιοχής και μετά μπορεί να γίνει προκήρυξη για τη μεταφορά τους. «Εν προκειμένω στα δύο αυτά χωριά υπάρχει εξυπηρέτηση από το ΚΤΕΛ, αλλά υπάρχει πρόβλημα ασφάλειας των παιδιών. Εμείς δεν θέλουμε να θέτεται σε κίνδυνο η σωματική ακεραιότητα των παιδιών , αλλά η εγκύκλιος είναι σαφής και μας περιορίζει σε αυτό το ζήτημα, του συνοδού».

Τα εκπαιδευτικά κενά

Στο μεταξύ τοποθετήθηκαν σήμερα σε δημοτικά σχολεία και νηπιαγωγεία 16 δάσκαλοι κι εννέα νηπιαγωγοί και πλέον μπορούν να λειτουργήσουν απρόσκοπτα, ενώ παραμένουν τα κενά σε εκπαιδευτικούς ειδικοτήτων. Σε ότι αφορά τα κενά στους εκπαιδευτικούς στη δευτεροβάθμιας εκπαίδευση, είναι τέσσερα κι αφορούν φυσικούς. Τα δύο κενά αφορούν το Πολεοδομικό Συγκρότημα και δύο τα νησιά. Μέχρι τέλος εβδομάδας θα έχουν έλθει τρεις εκπαιδευτικοί από την Καρδίτσα που θα καλύψουν τα κενά. Δύο θα πάνε σε σχολεία του Π.Σ. Βόλου και ένας θα πάει στα νησιά. Το άλλο το κενό που διαπιστώνεται στα νησιά, με τη σύμπτυξη των τμημάτων.