Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2011

Συμβολικός αποκλεισμός της Δευτεροβάθμιας


Συμβολικό αποκλεισμό του κτιρίου της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στη Μαγνησία πραγματοποίησαν χθές το μεσημέρι εκπαιδευτικοί του ΠΑΜΕ και καθαρίστριες στα σχολεία Α’θμιας και Β’θμιας Εκπαίδευσης. Διαμαρτύρονται για τα πάμπολλα προβλήματα που διαπιστώνονται με την έναρξη της σχολικής χρονιάς.

Σε δηλώσεις του το μέλος του...
 Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Μαγνησίας και μέλος της Γραμματείας του ΠΑΜΕ Γ. Χαρμάνης τόνισε ότι είναι η πρώτη φορά μετά τον Β’ παγκόσμιο πόλεμο που οι μαθητές ξεκινούν τη χρονιά χωρίς βιβλία, με κενά εκπαιδευτικών και με έλλειψη κονδυλίων για τα λειτουργικά έξοδα των σχολείων.

Ανέφερε μεταξύ άλλων ότι φέτος ο Δήμος Βόλου έλαβε από το υπουργείο χρηματοδότηση ύψους 250.000 ευρώ έναντι 700.000 πέρυσι ενώ η μεταφορά των μαθητών λέγεται ότι θα ξεκινήσει από την 1η Νοεμβρίου, που ξεκινούν οι συμβάσεις και έργα στα σχολεία βασικά δεν έχουν γίνει. Το ΠΑΜΕ διεκδικεί να έλθουν άμεσα τα βιβλία στα σχολεία, ενώ κατήγγειλε το υπουργείο Παιδείας για διάλυση του Οργανισμού Έκδοσης Σχολικών βιβλίων και κάλεσε τους εκπαιδευτικούς να συμμετέχουν μαζικά στις κινητοποιήσεις και τους πολίτες να μην πληρώσουν τα «χαράτσια» που έρχονται καθημερινά.

Σημειώνεται ότι το ΠΑΜΕ οργανώνει απεργιακή κινητοποίηση την Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου και συλλαλητήριο στην πλατεία Πανεπιστημίου στις 11 π.μ.

Κόβουν συμβασιούχες καθαρίστριες

Από την πλευρά της το μέλος του Σωματείου Καθαριστριών Α’θμιας και Β΄’θμιας Εκπαίδευσης Δέσποινα Κουρτέση κατήγγειλε ότι στα σχολεία εντατικοποιούν την εργασία των μονίμων που έμειναν λίγες λόγω συνταξιοδοτήσεων ενώ δεν προσλαμβάνουν συμβασιούχες κι αν το κάνει ο δήμος, τότε τους απασχολεί ελάχιστες ώρες για να μειώσει το κόστος. Η κα Κουρτέση κατήγγειλε ότι δεν έχουν υπογραφεί ακόμη συμβάσεις και τους οφείλονται τα περυσινά δεδουλευμένα, ενώ δεν υπήρξε δέσμευση του δημάρχου Βόλου, σε παράσταση διαμαρτυρίας που έγινε.