Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2011

Έγιναν… «μαλλιά κουβάρια» στην ομάδα πλειοψηφίας της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας



Κοπάνας κατά Αλεξόπουλου και Χαλέβας εναντίον Κοπάνα!

Ανάστατη είναι η ομάδα πλειοψηφίας της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας μετά από δηλώσεις εκατέρωθεν των κ.κ. Αλεξόπουλου, Χαλέβα και Κοπάνα για διαφορετικά θέματα!


Πιο συγκεκριμένα,....
 «ως ατυχείς και άστοχες χαρακτηρίζει τις δηλώσεις του αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας Δημήτρη Αλεξόπουλου «ότι δεν θα αφήσει τη Μαγνησία να γίνει προτεκτοράτο της Λάρισας», ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης Αργύρης Κοπάνας, που συμπλήρωσε ότι τέτοιες δηλώσεις δεν βοηθούν καμία προσπάθεια προσέγγισης, δεν τον βρίσκουν σύμφωνο και δεν συνάδουν στη διαμόρφωση της περιφερειακής συνείδησης, ενώ γυρίζουν το χρόνο πίσω σε εποχές αντιπαλότητας μεταξύ των πόλεων.


Σημειώνεται ότι σε δηλώσεις του χθες στην ΕΡΑ Βόλου, ο κ. Αλεξόπουλος είχε τονίσει ότι παρά τις πιέσεις που δέχεται, ο νόμος του «Καλλικράτη» του δίνει συγκεκριμένες αρμοδιότητες και αυτές θα ασκεί μέχρι το τέλος της θητείας του και είχε συστήσει στον περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό «να κάνει τη δουλειά του με τους ανθρώπους που επέλεξε, αναλαμβάνοντας όμως και το πολιτικό κόστος». Ο κ. Αλεξόπουλος είχε δηλώσει ότι εξελέγη με την ψήφο των Μαγνησιωτών και «δεν θα αφήσω τη Μαγνησία να γίνει προτεκτοράτο της Λάρισας».

Στην απάντησή του ο Αργύρης Κοπάνας σημείωσε ότι «ο περιφερειάρχης Κ. Αγοραστός δεν λειτουργεί με όρους «προτεκτοράτου». Όσοι είμαστε κοντά του, βιώνουμε καθημερινά την αγωνία του για τα θέματα ολόκληρης της Θεσσαλίας, χωρίς να ξεχωρίζει και να διακρίνει κανέναν πρώην Νομό».

«Ο περιφερειάρχης μας, Κ. Αγοραστός, είναι ένας σύγχρονος, καθαρός και έντιμος πολιτικός, που αναπτύσσει μεγάλες ταχύτητες και φέρνει χειροπιαστά αποτελέσματα», αναφέρει στη δήλωσή του ο κ. Κοπάνας.

Καταλήγοντας, ο κ. Κοπάνας δηλώνει ότι « θα πρέπει να αντιληφθεί ο κ. Αλεξόπουλος ότι υπάρχουν νέοι άνθρωποι, που και πολιτικές μπορούν να εφαρμόσουν και για την περιοχή πράγματα, να διεκδικήσουν και να υλοποιήσουν, πολύ περισσότερο αντιλαμβανόμενοι την σοβαρότητα της εποχής που διανύουμε».

Ο Κ. Χαλέβας
Στο μεταξύ, σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδόθηκαν, εναντίον του κ. Κοπάνα, φέρεται να έκανε δηλώσεις στη διάρκεια της συνεδρίασης του Δ.Σ. του Χιονοδρομικού Κέντρου ο περιφερειακός σύμβουλος Κ. Χαλέβας, που φέρεται να διατύπωσε την άποψη ακόμη και της μη λειτουργίας φέτος του Χιονοδρομικού Κέντρου.

«Εάν ήμουν εγώ Αντιπεριφερειάρχης, θα ήμουν παρών στην συνεδρίαση» είπε αναφερόμενος στον κ. Κοπάνα, ενώπιον του προέδρου κ. Φ. Χήρα. Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός, ότι ακόμη και μέλη της μειοψηφίας ήταν σύμφωνα με την εισήγηση, ωστόσο ο κ. Χαλέβας ψήφισε αρνητικά.