Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2011

Δαπάνες για φιλοξενία και ...σκυλοτροφές



Aίσθηση προκαλούν αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου και μάλιστα ομόφωνες για διάφορες δαπάνες, χωρίς να θεωρούνται και απόλυτα απαραίτητες. Εγκρίθηκαν ομόφωνα, μεταξύ των οποίων και οι εξής:...

- Για τη συμμετοχή του Δήμου Βόλου ως συνδιοργανωτή στις δαπάνες του «Μουσικού Χωριού 2011», που πραγματοποιήθηκε στον Άγιο Λαυρέντιο, από 18 Αυγούστου έως 1 Σεπτεμβρίου 2011, 5.000 ευρώ για κάλυψη ενός μέρους των συνολικών εξόδων φιλοξενίας για τους 45 καθηγητές, μουσικούς και συντονιστές που συμμετείχαν στο πρόγραμμα και διέμεναν στον Άγιο Λαυρέντιο.

- Για την οργάνωση θεσμοθετημένων εθιμικών και επετειακών εκδηλώσεων στις Δημοτικές Ενότητες Πορταριάς, Ν. Αγχιάλου, Αισωνίας και Αρτέμιδας το ποσόν των 1.455 ευρώ.

- Για τη συμμετοχή του Δήμου Βόλου στις δαπάνες μετάβασης του τοπικού χορευτικού συγκροτήματος της Ν. Αγχιάλου στο φολκλορικό φεστιβάλ της Πράγας δαπανήθηκε το ποσόν των 1.500 ευρώ.

Με αποφάσεις της αρμόδιας Αντιδημάρχου κ. Αναστασίας Οικονόμου, εγκρίθηκαν επίσης πρόσφατα πιστώσεις για την αγορά 38 σάκων σκυλοτροφής για αδέσποτα, συνολικής δαπάνης 488,17 ευρώ με μια σημαντική επισήμανση. Η προμήθεια έγινε σε τρεις δόσεις (20 Αυγούστου, 1η Σεπτεμβρίου οι άλλες δύο) με τη διαφορά ότι η πρώτη προμήθεια 8 σάκων έγινε με τιμή μονάδας 18 ευρώ και οι επόμενες δύο προμήθειες από άλλη εταιρία με τιμή μονάδος 11,45 ευρώ.

Εντύπωση επίσης έχουν προκαλέσει σε επαγγελματίες του χώρου ασφάλισης οχημάτων, οι αποφάσεις της ίδιας Αντιδημάρχου με την οποία εγκρίνονται δαπάνες ασφάλισης οχημάτων του Δήμου σε συγκεκριμένη εταιρία, στην οποία συμμετέχει συγγενικό πρόσωπο Δημοτικού Συμβούλου Βόλου, όπως και οι ομαδικές ασφαλίσεις οχημάτων σε μια άλλη εταιρία.Οι δαπάνες ασφάλισης στην πρώτη εταιρία που δεν είναι αμιγώς ασφαλιστική, ξεπερνούν το τελευταίο διάστημα τις 23.000 ευρώ και στην ασφαλιστική αγγίζουν τις 18.000 ευρώ.

Πρόσφατη είναι επίσης και η απόφαση έγκρισης δαπάνης 3.690 ευρώ σε εταιρία για τον έλεγχο αγωγών ομβρίων υδάτων με κάμερα για τυχόν παράνομες συνδέσεις στον πρώην Δήμο Αγριάς, όταν η ΔΕΥΑΜΒ έχει δαπανήσει στο παρελθόν κονδύλια για την απόκτηση αντίστοιχων συστημάτων τηλεσκοπικού ελέγχου του δικτύου της.