Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2011

Ανακλήθηκε άδεια λειτουργίας γνωστού κέντρου στην Αγριά


Την άδεια λειτουργίας γνωστού μπαρ-ρέστοραντ στην περιοχή Σουτραλί Αγριάς ανακάλεσε σήμερα κατά πλειοψηφία η επιτροπή Ποιότητας Ζωής του Δήμου Βόλου, για λειτουργία ηχείων στον εξωτερικό χώρο του καταστήματος και μετά από καταγγελία περιοίκων.

Η ανάκληση έγινε με ψήφους 5 υπέρ και....
3 κατά και στηρίχτηκε στο γεγονός ότι για την ίδια καταγγελία ήδη το θέμα είχε αναβληθεί δύο φορές και μία υπογραφεί υπεύθυνη δήλωση ότι τα ηχεία θα αφαιρούνταν. Ο ιδιοκτήτης του καταστήματος ισχυρίστηκε ότι δεν υπάρχει καλοκαιρινό μαγαζί χωρίς εξωτερικά ηχεία σε όλη την Ελλάδα. Επισήμανε ότι ο νόμος είναι αναχρονιστικός καθώς στις άδειες μουσικής αναφέρεται ότι μουσική μπορεί να παίζει μόνο σε κλειστό κατάστημα με κλειστές πόρτες και παράθυρα, κάτι που δεν γίνεται στην ουσία και ζήτησε από την επιτροπή να λάβει πολιτική απόφαση.

Επιπλέον επισήμανε ότι φέτος λόγω κόντρας δύο επιχειρηματιών της νύχτας πέφτουν βροχή οι καταγγελίες κι αυτό έχει επιπτώσεις σε όλα τα καταστήματα της Αγριάς. Τέλος, ανέφερε ότι τα ηχεία ξεκρεμάστηκαν και δεν υπάρχει λόγος αφαίρεσης άδειας. Σημειώνεται ότι ήδη το κατάστημα έχει κλείσει για τη χειμερινή σαιζόν.

Η επιτροπή εξέτασε ακόμη περίπτωση σούπερ μάρκετ, που παρασκεύαζε φαγητό και πωλούσε ψωμί, κατά παράβαση της άδειας, όπως διαπιστώθηκε μετά από έλεγχο του Υγειονομικού. Το μάρκετ εκπροσώπησε μηχανικός, που δεσμεύτηκε ότι εντός του Σαββατοκύριακου, θα απομακρυνθούν τα έτοιμα φαγητά και θα γίνει άμεσα τροποποίηση άδειας για να μπορεί να πωλεί και ψωμί.

Τέλος, το μέλος της επιτροπής Μαρία Τσιάμη πρότεινε να συζητηθεί το θέμα των ταξί της Ν. Αγχιάλου, που δεν μπορούν να προσεγγίσουν το αεροδρόμιο, παρά μόνο τα ταξί του Αλμυρού κι ο πρόεδρος της επιτροπής Νίκος