Πέμπτη 15 Μαρτίου 2012

Διαμαρτυρία από επαγγελματοβιοτέχνες έξω από τον ΟΑΕΕ στον Βόλο


Σύμφωνα με στοιχεία του τοπικού ΟΑΕΕ: 70% των επαγγελματοβιοτεχνών είναι ανασφάλιστοι, εκτιμάται ότι 70-80% των επιχειρήσεων θα κλείσουν, 10 με 15 αιτήματα καθημερινά για επιδόματα πρόνοιας

Στο πλαίσιο της πανελλαδικής κινητοποίησης της ΠΑΣΕΒΕ, επαγγελματοβιοτέχνες του Βόλου βρέθηκαν σήμερα το πρωί...
 για διαμαρτυρία έξω από τα γραφεία του ΟΑΕΕ στον Βόλο.

Οι επαγγελματοβιοτέχνες υποστηρίζουν πως αντιμετωπίζουν πολλά προβλήματα, διότι δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους προς τα Ασφαλιστικά ταμεία, καθώς το 70% στη Μαγνησία είναι ανασφάλιστοι.

Από την πλευρά του ο κ. Κλέτσιος, ο προϊστάμενος του ΟΑΕΕ στον Βόλο, σε συνάτηση που πραγματοποίηθηκε σήμερα με τους επαγγελοματοβιοτέχνες, επισήμανε πως δεν υπάρχει η δυνατότητα να θεωρηθούν τα βιβλιάρια τους αφού δεν έχουν πληρώσει τις ασφαλιστικές τους εισφορές.

Από την πλευρά των επαγγελματοβιοτεχνών αποφασίστηκε να υποβάλλουν ένα κοινό αίτημα στα κεντρικά του ταμείου ζητώντας να δοθεί λύση άμεσα, ώστε οι επαγγελματοβιοτέχνες να έχουν την απαραίτητη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δόθηκαν στην δημοσιότητα από την Υπηρεσία, το 70% των επαγγελματοβιοτεχνών στην Μαγνησία είναι ανασφάλιστοι και το επόμενο διάστημα εκτιμάται ότι 70 - 80 % των επιχειρήσεων θα κλείσουν, ενώ στον τοπικό ΟΑΕΕ καθημερινά υποβάλλονται 10 έως 15 αιτήματα για επιδόματα πρόνοιας, γιατί όσοι επαγγελματοβιοτέχνες αδυνατούν ή κλείνουν τα βιβλία τους, δεν καλύπτονται ασφαλιστικά