Τρίτη 13 Μαρτίου 2012

Ορεινός ημιμαραθώνιος Πηλίου στην Αγριά


Την Κυριακή 18 Μαρτίου το Πήλιο και η Αγριά θα φιλοξενήσει τον 6ο ορεινό ημιμαραθώνιο Πηλίου με την επωνυμία «ΚΕΝΤΑΥΡΟΣ 2012».

Τον αγώνα διοργανώνει ο Αθλητικός Όμιλος Αγριάς «ΑΘΛΟΣ» με την υποστήριξη της Δημοτικής Ενότητας Αγριάς του Δήμου Βόλου...


Περισσότεροι από 200 αθλητές, συνοδοί και εθελοντές θα επισκεφτούν την περιοχή μας το ερχόμενο Σαββατοκύριακο μιας και η διοργάνωση πραγματοποιείται με ιδιαίτερη επιτυχία τα τελευταία χρόνια και αθλητές απ’ όλη την Ελλάδα δίνουν το παρών στους αγώνες ορεινού τρεξίματος που γίνονται στο Πήλιο.

Η αφετηρία και ο τερματισμός θα είναι στην παραλία της Αγριάς, ενώ η διαδρομή των 24 χιλιομέτρων περνά από όμορφα μονοπάτια, παραδοσιακά καλντερίμια και κατάφυτους δασικούς δρόμους από την Αγριά, στις Σερβανάτες, στον Άγιο Λαυρέντιο, στη Δράκεια, στην Αλικόπετρα, στην Ανεμούτσα και επιστρέφει ξανά στην Αγριά.

Στον αγωνιστικό τομέα αναμένεται μεγάλος συναγωνισμός (αν και σε τέτοιους αγώνες δεν υπάρχουν προγνωστικά) με φαβορί τον περσυνό νικητή του ημιμαραθωνίου τον Καστοριανό Θεόδωρο Κοτόπουλο και πολλούς ακόμη καλούς αθλητές από την Αθήνα, τον Πειραιά, τα Τρίκαλα, τη Λαμία, τα Ιωάννινα, τα Γρεβενά, την Κέρκυρα, την Θεσσαλονίκη, την Καβάλα, τη Δράμα αλλά και αρκετούς αθλητές από τη Μαγνησία.

Το πρόγραμμα του αγώνα έχει ως εξής:
09:00-11:00 Παραλαβή αριθμών από τη γραμματεία
12:00 Εκκίνηση του αγώνα στην Παραλία της Αγριάς
14:00 Αναμένεται να τερματίσει ο πρώτος αθλητής
16:00 Αναμένεται να τερματίσει και ο τελευταίος αθλητής
16:00 Απονομές νικητών

Για περισσότερες πληροφορίες και την περιγραφή της διαδρομής οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκέπτονται την ιστοσελίδα της διοργάνωσης www.kutp.gr και στον υπεύθυνο του αγώνα Νίκο Μαγγίτση : info@magitsis.gr