Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2011

ΣΕ ΑΓΙΑ ΛΑΡΙΣΑΣ ΚΑΙ ΑΡΓΑΛΑΣΤΗ ΟΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΙ ΔΕΚΤΕΣ


Το e-way ξεπέρασε τους 10.000 χρήστες

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της "Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου", ο 10.000ος πομποδέκτης αποκτήθηκε από συνδρομητή του e-way από την Αγιά Λάρισας, ενώ ο επόμενος πομποδέκτης με τον επίσης χαρακτηριστικό αριθμό παράδοσης...
 10.001, διατέθηκε σε συνδρομητή από την Αργαλαστή Πηλίου.

Ο 10.000ος πομποδέκτης διατέθηκε από το Σημείο Εξυπηρέτησης Πελατών Λεπτοκαρυάς, ένα από τα 4 Σημεία Εξυπηρέτησης Πελατών που λειτουργούν σε Σταθμούς Διοδίων της Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου (Πελασγία, Μακρυχώρι, Πυργετός, Λεπτοκαρυά). Εκεί μπορεί όποιος επιθυμεί, κάνοντας μια σύντομη στάση 5 περίπου λεπτών, να αποκτήσει εύκολα και άμεσα, τον e-way πομποδέκτη του.

Ο Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου, του οποίου υπηρεσία είναι και το e-way, αποτελεί ουσιαστικά την ραχοκοκαλιά του ελληνικού εθνικού οδικού δικτύου, καθώς συνδέει τρεις από τις σημαντικότερες Περιφέρειες της ηπειρωτικής χώρας, την Θεσσαλία, την Μακεδονία και την Στερεά Ελλάδα.

Το e-way ξεκίνησε την λειτουργία του τον Αύγουστο του 2009 και προσφέρει στους χρήστες του γρήγορες διελεύσεις με ευκολία και άνεση, οικονομία καυσίμων, μείωση των εκπομπών ρύπων των αυτοκινήτων, καθώς και την δυνατότητα συγκέντρωσης του συνόλου των ετήσιων διελεύσεων σε μια απόδειξη ή τιμολόγιο ώστε να χρησιμοποιηθεί για φορολογική χρήση.

Σήμερα, μέσα σε μόλις 2 χρόνια από την δημιουργία του, περισσότερο από το 5% των οδηγών του Αυτοκινητόδρομου Αιγαίου χρησιμοποιούν ήδη το e-way για τις διελεύσεις τους, απολαμβάνοντας τα πλεονεκτήματα που τους προσφέρει.

Το e-way αναμένεται να λειτουργεί σύντομα και σε άλλους Σταθμούς Διοδίων της χώρας, καθώς είναι σε εξέλιξη οι σχετικές συνομιλίες με την Αττική Οδό, την Ολυμπία Οδό και τον Moρέα.

Όταν κάποιος οδηγός τοποθετήσει τον eway πομποδέκτη στο εσωτερικό του παρμπρίζ του αυτοκινήτου του, μπορεί να περνάει αυτόματα από τις ειδικές ηλεκτρονικές λωρίδες διοδίων, ενώ το ποσό του αντίστοιχου τέλους διοδίων αφαιρείται αυτόματα από τον προπληρωμένο ηλεκτρονικό λογαριασμό του. Αυτό σημαίνει πως ο πομποδέκτηςe-way λειτουργεί στην πράξη ως ένα ηλεκτρονικό πορτοφόλι: ο συνδρομητής προσθέτει χρήματα στον λογαριασμό του και στη συνέχεια τα καταναλώνει κάθε φορά που περνάει τα διόδια με τον πομποδέκτη του.

Εκτός από τα Σημεία Εξυπηρέτησης Πελατών, το e-way διατίθεται επίσης εύκολα και απλά, μέσω της Τηλεφωνικής Εξυπηρέτησης Πελατών στο 2410 741440, αλλά και μέσω του website (www.aegeanmotorway.gr/eway ).

Οι πομποδέκτες διατίθενται δωρεάν και αποστέλλονται επίσης δωρεάν στον χώρο των πελατών μέσω της υπηρεσίας Courier. Εφόσον αποκτήσουν τον πομποδέκτη οι οδηγοί θα πρέπει να τον ενεργοποιήσουν με μια αρχική προσθήκη 20 € στον ηλεκτρονικό λογαριασμό τους