Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2011

«Στο Χριστό στο κάστρο»


Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2011και ώρα 6μμ, στο Πορφυρογένειο Ίδρυμα Αγριάς

Η παράσταση είναι βασισμένη στο ομώνυμο διήγημα του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη και παρουσιάζεται στα πλαίσια των εορταστικών εκδηλώσεων ενόψει των Χριστουγέννων, που διοργανώνει το Θεατρικό Εργαστήρι του Δ. Ο.Ε.Π.Α.Π Δη.Πε.Θε. Βόλου....


Το διήγημα του Αλ. Παπαδιαμάντη, διασκευασμένο και δραματοποιημένο, πλαισιωμένο με βυζαντινές ψαλμωδίες και παραδοσιακή μουσική, απευθύνεται τόσο σε παιδιά – που θα έχουν τη δυνατότητα μιας πιο άμεσης επαφής με τον λόγο του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη - όσο και σε ενήλικες, δίνοντας σε όλους μας τη δυνατότητα και την ευκαιρία να ξανασκεφτούμε την έννοια του «θαύματος», να θυμηθούμε τα καθημερινά, μικρά και μεγάλα θαύματα που τελούνται στη ζωή μας, είτε τα αισθανόμαστε, είτε περνούν απαρατήρητα, θαύματα, στα οποία πολύ συχνά, μπορεί και να είμαστε συμμέτοχοι.
Σκηνοθεσία: Δημήτρης ΔακτυλάςΚανονάκι: Εμμανουήλ ΖεράιΣτο πιάνο ο Μιχάλης Κουμής
Παίζουν οι μαθητές του Θεατρικού Εργαστηρίου: Λία Τίγκα, Μάκης Φράγκος, Φρειδερίκη Μπεκίρη, Γιώργος Παπαδόπουλος ,Μαρία Κατσίκη, Δήμητρα Πράσσα, Ιωάννα Μπίκα, Μάριος-Διονύσιος Φλώρος, Παντελής Βασιλόπουλος, Αγγελική Μέλη, Ρόζυ Μονάκη ,Έφη Μαστροδήμου, Γιάννης Γεωργίου,Νίκος Καλαντζόπουλος ,Ειρήνη Μαραγκού και ο Νικόλας Γώγος.