Την έλεγαν Ευφροσύνη Βαμβακά, μητέρα ανήλικων παιδιών και ήταν, μόλις, 25 χρόνων. Η Ευφροσύνη είχε μια θλιβερή πρωτιά (που ποτέ δεν την επιδίωξε). Ήταν το πρώτο θύμα σε αυτοκινητικό δυστύχημα στην Ελλάδα.
Στην Αθήνα του 1907 κυκλοφορούσαν εφτά, μόνο, αυτοκίνητα (εκτός από τα αυτοκίνητα των ανακτόρων).
Κανένα από τα αυτοκίνητα δε διέθετε....πινακίδες (τα αναγνώριζαν με το όνομα του ιδιοκτήτη). Οι ελάχιστοι δρόμοι ήταν όλοι (εκτός από την Αιόλου) χωμάτινοι και για να φτάσεις στα Μέγαρα χρειαζόσουν πέντε, περίπου, ώρες. Μιλάμε για την εποχή που είχε, ήδη, γεννηθεί ο παππούς ή προπάππους μας
Το δυστύχημα συνέβη στη λεωφόρο Συγγρού, στο ύψος του Φιξ, στις 4 Μαρτίου 1907, ώρα 11.30. Πάνω από το σώμα της άτυχης Ευφροσύνης πέρασαν δύο αυτοκίνητα. Το αξιοπερίεργο, όμως, ήταν ποιοι οδηγούσαν τα αυτοκίνητα; Το πρώτο το οδηγούσε ο πρίγκιπας Ανδρέας (πατέρας του Φιλίππου, του συζύγου της τωρινής βασίλισσας Ελισάβετ της Αγγλίας, και παππούς του Καρόλου), με συνεπιβάτες τη σύζυγο του, Αλίκη, και τον υπασπιστή του Μεταξά.
Το δεύτερο αυτοκίνητο οδηγούσε ο υπουργός και βουλευτής Φθιώτιδος Ν. Σιμόπουλος. Σύμφωνα με τις επίσημες καταθέσεις την ευθύνη ανέλαβε ο Σιμόπουλος, δηλώνοντας ότι αυτός χτύπησε, πρώτος, την άτυχη γυναίκα, αν και κανένας από τους δύο δε φρενάρισε και πέρασαν και οι δύο πάνω από το σώμα της νεαρής γυναίκας.
Ο Διοικητής της Αστυνομίας έλαβε δραστικά μέτρα: κάλεσε όλους τους οδηγούς αυτοκινήτων της πρωτεύουσας στο γραφείο του και τους συμβούλευσε να είναι προσεκτικοί.
Οι εφημερίδες καταστροφολογούσαν για τη νέα τεχνολογία «Με επτά αυτοκίνητα θρηνούμε θύματα, φανταστείτε να γίνουν 70…» Για φανταστείτε!!! (από το 1991 έως το 2010 έγιναν στην χώρα μας συνολικά πάνω από 334.000 οδικά τροχαία ατυχήματα Υπολογίζεται ότι κάθε μέρα στην Ελλάδα, 6 συμπολίτες μας σκοτώνονται σε τροχαίο και 90 τραυματίζονται…) Είναι πολύ άχαρο, τελικά, να απαντάς στην Ιστορία!!