Σάββατο 23 Ιουλίου 2011

Σε νέα βάση οι κινητοποιήσεις των αυτοκινητιστών


Δυναμική παρουσία των Βολιωτών σε Μοσχοχώρι,Μακρυχώρι και Πυργετό

«Δεν είναι μόνο η άδεια μας που χάνει την αξία της και την έχουμε χρυσοπληρώσει όλοι, είναι ότι με την άναρχη και ανεξέλεγκτη απελευθέρωση του επαγγέλματος, καθίσταται...
 μη βιώσιμο, κι όταν κάποιος παίζει με την επιβίωσή μας , δεν έχουμε άλλο τρόπο να αντιδράσουμε, παρά να συνεχίσουμε τον αγώνα μας μέχρι να εισακουστούμε».
Η παραπάνω επίκληση ανήκει λεκτικά στον πρόεδρο των αυτοκινητιστών του Βόλου  Τάσο Δεμερτζή που μιλώντας χθες στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ διαμήνυσε ότι οι κινητοποιήσεις θα συνεχιστούν με την ίδια ένταση προκειμένου να καμφθεί το Υπουργείο Μεταφορών.
Για τους αυτοκινητιστές του Βόλου ο νέος υπουργός Γ. Ραγκούσης αποτελεί «κόκκινο πανί» , Έγινε σύνθημα στα χείλη τους . Χθες οι αυτοκινητιστές «πιστοί» στο καθημερινό πλέον τους ραντεβού συγκεντρώθηκαν στο Εκθεσιακό Κέντρο του Βόλου στην Αθηνών και από εκεί ξεκίνησαν για τα διόδια.
Από χθες το «πλάνο» των κινητοποιήσεων άλλαξε και αυτό προκειμένου να «προστατευθούν όσο μπορούν οι απεργοί από τις συλλήψεις και τον Εισαγγελέα. Δεν γίνεται πλέον αποκλεισμό των Τεμπών παρά οι αυτοκινητιστές ανά ομάδες «μοιράζονται» στα διόδια ανοίγουν τις μπάρες, απελευθερώνοντας έτσι το δρόμο από τα «τσουχτερά κόμιστρα».
«Οι κινητοποιήσεις μας θα συνεχιστούν όσες μέρες και να χρειαστεί ακόμη μέχρι να συνειδητοποιήσει ο νέος Υπουργός ότι είμαστε αποφασισμένοι να διεκδικήσουμε σθεναρά το μέλλον μας. Εάν περάσει το δικό του νομοσχέδιο σε ένα δύο μήνες θα αναγκαστούμε να τραβήξουμε οριστικά χειρόφρενο. Με την απεργία μας θέλουμε αυτό ακριβώς να αποφύγουμε» εξηγεί στο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο Τ. Δεμερτζής διαμηνύοντας ουσιαστικά ότι ο κλάδος δεν αστειεύεται, ούτε κάνει πίσω.
Οι αυτοκινητιστές του Βόλου χθες μοιράστηκαν στα διόδια Μοσχοχωρίου, στο Μακρυχώρι και στον Πυργετό. Η κινητοποίηση και πάλι είχε πανθεσσαλικό χαρακτήρα, αναδεικνύοντας έτσι τα αιτήματα όλων των θεσσαλών που είναι κοινά αφενός και καταγράφοντας αφετέρου την συλλογική πεποίθηση όλων ότι πρέπει να συνεχιστούν οι κινητοποιήσεις για να υπάρξει αποτέλεσμα που να δικαιώνει τον αγώνα τους.
Το άνοιγμα των διοδίων πραγματοποιήθηκε διαδοχικά ανά δίωρο, από τις 12 μέχρι τις 2 το μεσημέρι και από τις 4 μέχρι τις 6 το απόγευμα.

Σήμερα σχεδιάζεται νέα διαμαρτυρία, με τους ιδιοκτήτες ταξί να συγκεντρώνονται στις 9.30 το πρωί στο Εκθεσιακό Κέντρο Βόλου. Εκεί σε συνεννόηση με τα άλλα σωματεία της Θεσσαλίας θα αποφασιστούν οι επόμενες κινήσεις. «Κομβικό σημείο» θεωρείται πάντως η ερχόμενη Τρίτη όπου συνεδριάζει το ΚΤΕ Μεταφορών του ΠΑΣΟΚ όπου οι αυτοκινητιστές εκτιμούν ότι θα υπάρξει οπισθοχώρηση του νέου Υπουργού, μπροστά στις αντιδράσεις που υπάρχουν και στην Κυβέρνηση για την άρδην αλλαγή στάσης απέναντι στους αυτοκινητιστές. Μία μέρα νωρίτερα τη Δευτέρα είναι προγραμματισμένο στην Αθήνα κλαδικό συμβούλιο στο οποίο θα συμμετέχουν εκτός από την Ομοσπονδία, τα προεδρεία όλων των σωματείων της χώρας.