Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2011

Ένα πρωτότυπο κυνήγι θησαυρού, με "πρωταγωνιστές" κλασικά οχήματα


Λένε πως το κλασικό είναι και ωραίο.

Έχει στυλ και αποπνέει νοσταλγία και "άρωμα" μιας άλλης εποχής.
Την άποψη αυτή φαίνεται πως συμμερίζονται δεκάδες φίλοι των κλασικών οχημάτων, που έδωσαν "ραντεβού" την Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου, στο Περτούλι του νομού Τρικάλων για ένα διαφορετικό …
 κυνήγι θησαυρού.
Την ημέρα αυτή έχει επιλέξει η Λέσχη Κλασικών Οχημάτων Βόλου και Θεσσαλίας (ΛΕΚΟΒ), σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Περτουλίου, τον Δήμο Πύλης και με την υποστήριξη, μεταξύ άλλων, του Δικτύου ΜΚΟ Θεσσαλίας προκειμένου να διοργανώσει μια πρωτότυπη ανάβαση στα μοναδικού φυσικού κάλλους δάση του Περτουλίου, με την ονομασία "3ο Κυνήγι Θησαυρού Κλασσικών Οχημάτων ΛΕΚΟΒ".
Οι φίλοι του παλαιού αυτοκινήτου, αλλά και των παλαιών μοτοσικλετών, που μας παραπέμπουν στις αρχές του περασμένου αιώνα, θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν μια ονειρική και πρωτότυπη διαδρομή, γεμάτη μοναδικές εικόνες από τον "καμβά" της φύσης.
Λάτρεις των κλασικών οχημάτων από όλη τη Θεσσαλία- και ίσως όχι μόνο- θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν, μέσα από τις ξεναγήσεις και την φιλοξενία των τοπικών φορέων, όχι μόνο τις φυσικές ομορφιές της περιοχής, αλλά και την ιστορία, τις αρχαιότητές της και τα τοπικά παραδοσιακά προϊόντα, που κερδίζουν συνέχεια νέες αγορές.
Στις 11 το πρωί της Κυριακής 11 Σεπτεμβρίου, τα οχήματα θα ξεκινήσουν την πορεία τους από τη Λάρισα- όπου από τις 5 Σεπτεμβρίου θα εκτίθενται κλασικά αυτοκίνητα και μοτοσικλέτες σε πολυχώρο της θεσσαλικής πρωτεύουσας- στη συνέχεια θα διέλθουν από τα Τρίκαλα, την Πύλη, την Ελάτη και πολλά αξιοθέατα της περιοχής, όπου θα διεξαχθεί το "κυνήγι θησαυρού" και θα καταλήξουν στο μαγευτικό Περτούλι.
Εκεί, οι τοπικές αρχές τους ετοιμάζουν υποδοχή, με το "μενού" να περιλαμβάνει καλό φαγητό και μεγάλες δόσεις ιστορίας και παράδοσης ως συνοδευτικό.
Κατά τη διάρκεια δε της παραμονής στο Περτούλι, τα οχήματα θα είναι σε κοινή θέα για τους φίλους της κλασσικής αυτοκίνησης.
Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, στην εκδήλωση μπορούν να λάβουν μέρος, χωρίς κόστος συμμετοχής, όλα τα παλαιά και ιστορικά οχήματα, με την προϋπόθεση αυτά να πληρούν τον Κ.Ο.Κ., να είναι σε καλή κατάσταση και να είναι άνω των τριάντα ετών.