Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2011

Αγανακτισμένος Αναγνώστης :Τοπικά και άλλα


Εντύπωση προκάλεσαν στο σημερινό Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Βόλου, στη συζήτηση για το ρυθμιστικό Σχέδιο , τα θερμά συγχαρητήρια που έδωσε ο κ. Θανάσης Νάκος στον αντιδήμαρχο Πολεοδομίας κ. Νίκο Μόσχο, εκθειάζοντας το έργο του. Παρόμοια δηλ. στάση με αυτή των κυβερνητικών βουλευτών και του βοηθού τους κ. Μαρκάκη.

Στην πρώτη του εμφάνιση στο δημοτικό συμβούλιο...
 (όπως και των άλλων φυσικά ) ο κ. Νάκος μας υπέδειξε πώς ασκείται η η αντιπολίτευση : χλιαρά και χωρίς αντιδράσεις. Τα σχόλια περιττεύουν. Άλλωστε αλλοπρόσαλλη ήταν και η δήλωσή του σχετικά με την ψήφιση τροπολογίας για τις μεταβιβάσεις ακινήτων και τη δόμηση σε αγροτεμάχια χαρακτηρισμένα ως υψηλής παραγωγικότητας. Ενώ την επιδοκιμάζει, τελικά την καταψηφίζει στην Βουλή .
Άραγε τα γνωρίζει αυτά ο αρχηγός του;Τι καλό είδαμε στο Βόλο από τους εκλεγμένους βουλευτές του 2009 ; Το γενικό σχόλιο είναι ότι μυρίστηκαν πάλι εκλογές και προσπαθούν με περίσσεια υποκρισία να δείξουν ότι παλεύουν για τα συμφέροντα της Μαγνησίας. Που ήταν τόσο καιρό; Πότε ασχολήθηκαν ουσιαστικά με τα προβλήματα του Δήμου ώστε να ασκήσουν από την πλευρά τους μια αντικειμενική ελεγκτική αντιπολίτευση προς το καλό της πόλης; Τι καλό είδαμε στο Βόλο από τους εκλεγμένους βουλευτές του 2009 ; Μήπως φέρανε καμιά επένδυση; Μήπως ανέβασαν τον τουρισμό; Το οδικό δίκτυο; Βοήθησαν κάποιον άνεργο ή κάποιον άρρωστο συμπολίτη μας; Είδαμε μόνο αλληλοκάλυψη ταυτιζόμενων τοπικών προσωπικών συμφερόντων του ενός προς τον άλλον ,εγωκεντρισμό, εσωστρέφεια, αδυναμία ανάληψης γενναίων ευθυνών, υποκριτικές μεταπηδήσεις σε άλλους πολιτικούς χώρους και δηλώσεις για τα κανάλια και τις εφημερίδες.

Αγανακτισμένος