Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2011

Παράγουμε ό,τι καταναλώνουμε


Κατάλογο 100 επιχειρήσεων της Μαγνησίας που παράγουν επώνυμα τοπικά προϊόντα διατροφής, δίνοντας δουλειά στην τοπική οικονομία, δημοσιοποίησε η Ένωση Καταναλωτών Βόλου.

Η Κίνηση Πολιτών «Καταναλώνω ό,τι παράγω» προχωρά συντονισμένη πλέον στην ευαισθητοποίηση όλων για προτίμηση των ντόπιων προϊόντων....
σε απάντηση στην κρίση. Όπως τονίστηκε σε συνέντευξη Τύπου πολλές από αυτές τις 100 επιχειρήσεις εξάγουν τα προϊόντα τους σε διάφορες χώρες του κόσμου. «Εμείς θα αγοράζουμε εισαγόμενα; Καλούμε τα καταστήματα να τοποθετούν τα τοπικά προϊόντα σε διακριτό χώρο ή με ειδική σήμανση, ώστε να είναι εύκολα αναγνωρίσιμα. Καλούμε τους καταναλωτές να ζητούν επίμονα τα τοπικά προϊόντα. Καλούμε τους ενεργούς πολίτες της Μαγνησίας να προτιμούμε Ελληνικά προϊόντα και υπηρεσίες, και ειδικά την ντόπια παραγωγή γιατί έτσι στηρίζουμε τις θέσεις εργασίας και μειώνουμε την ανεργία, ενισχύουμε τον κοινωνικό ιστό και την κοινωνική αλληλεγγύη, ανακυκλώνουμε τα χρήματα στο τόπο μας και δίνουμε τη δική μας απάντηση στην οικονομική κρίση» υπογραμμίζεται.